Baromfi

Napjainkban a baromfihús legnagyobb hányadát intenzív módszerrel hizlalt, zárt istállókban tartott pecsenyecsirkével állítják elő. Számos fejlett baromfi-tenyésztéssel jellemezhető országban az összes előállított baromfihúsnak több mint 90 %-a pecsenyecsirke.

A mai közgazdasági környezetben a pecsenyecsirke-nevelés már csak akkor gazdaságos, ha az üzemben mindazokról a környezeti feltételekről folyamatosan gondoskodunk, amelyeket a nevelési technológiák foglalnak egységes rendszerbe, és amelyek lehetővé teszik a genetikai teljesítőképesség lehető legnagyobb mértékű kibontakoztatását a gazdaságosság szabta határok között.

A magas színvonalú baromfi nevelés egyik feltétele az állatjólét szem előtt tartása, mely telepünkön szakképzett gondozók és a legmodernebb Big Dutchmann technológia által biztosított. A minőségi állomány létrehozásának másik feltétele a gondos takarmányozás és minőségi táp, amelyet a legjobb beszállítóktól szerzünk be.

A hizlalótelepeken évente felnevelt brojlercsirke állomány mennyiségét az évi állományváltások száma a rotáció, illetve az egy-egy alkalommal az istállóba telepített egyedek száma határozza meg.

Broilerhízlaló telepeink egyidejűleg 300 000 db állat befogadására és nevelésére alkalmas, így egy évben közel 2 000 000 állat nevelését tudja megvalósítani.

A hizlalási idő hazánkban általában napos kortól 35-42 napos korig tart. A hibridek genetikai képességeinek és a nevelés környezeti feltételeinek javulása rövidíti a hizlalási időt, adott vágáskori élőtömeget véve figyelembe. A Baromfi Termék Tanács ajánlásait, előírásait szemelőtt tartva regisztrált tagok vagyunk.